years-experience access-alumni-network airfare airport-pick-up assistance-with-application-process community-service-placement continuous-support cultural-trips domestic-transport emergency-support field-trips global-competence-certificate grade-transcripts host-family-placement housing individual-contact-person internship-placement language-instruction meals medical-insurance orientations-during-your-time-abroad other pre-departure-orientation product-materials re-entry-orientation school-dipolma school-materials school-placement school-transport school-uniform stipend teaching-materials vaccinations visa-and-passport-fees visa-application-assistance world-wide-presence

På utveksling med AFS bor du hos en vertsfamilie og går på en lokal skole. Slik får du mulighet til å bli kjent med kulturen fra innsiden, og lærer hvordan mennesker i Danmark tenker, handler og lever. Les mer nederst på siden.

Merk at endringer i avreise- og hjemreisetidspunkt, pris og betingelser kan forekomme. Du vil få oppdatert informasjon i løpet av søknadsprosessen. 

Greit å vite

  • Du må være mellom 15 år 6 måneder og 18 år 0 måneder når programmet starter
  • AFS Danmark forventer at alle deltagere lærer seg språket i løpet av utvekslingsåret.
  • Utvekslingselever kan bli plassert i alle regionene i landet. De fleste bor hos familier som tilhører middelklassen.
  • Det er også mulig å bli plassert på Færøyene og Grønland, men kun for deltagere som selv ønsker det.
  • Det kan være vanskelig å finne vertsfamilier til vegetarianere i Danmark.
  • Røykere kan plasseres, men det er ikke vanlig å røyke innendørs.
  • Generelle krav til godkjenning av søkere finner du her.
  • AFS Norge tar forbehold om endringer.

Les mer om Danmark

Vertsfamilie og samfunn

Du kan få vertsfamilie hvor som helst i Danmark, inkludert Grønland og Færøyene, sannsynligvis i et landlig eller forstadsområde . Danske byene ligger tett sammen, og Danmark har et godt offentlig transportsystem. Familier i Danmark er svært nære, og de fleste foretrekker å lage middag hjemme sammen hver kveld. Gjør som vertssøsknene dine: Vær selvstendig, gjør lekser og hjelpe med husarbeidet på eget initiativ.

Skole

Du vil trolig gå første eller andre året av gymnasiet (studieforberendede videregående skole. Skoleåret er som i Norge, og går fra august til juni, mandag til fredag (klokka 8 til 15). Du vil sannsynligvis ha fem eller seks obligatoriske fag, og ett eller tovalgfag, i tillegg til dansk.

Skoler og organisasjoner tilbyr ulike fritisaktiviteter som idrett, musikk, håndverk, drama og speider.

Språk

Det offisielle talespråket er dansk, men både færøysk, grønlandsk og tysk er anerkjent som offisielle språk i enkelte regioner. Danskene er som regel god i engelsk, i tillegg. AFS vil hjelpe deg å finne språkkurs de første månedene, eller gi deg materiell for å lære språket på egen hånd. Som nordmenn går det ganske greit.

Mat

Dansk mat minner mye om det vi spiser i Norge, og inneholder et bredt utvalg av kjøtt og grønnsaker.  Middag er vanligvis det viktigste måltidet, og og gir familien mulighet til å samles og snakke om hvordan dagen har vært. Og så er de veldig glad i sild og salt lakris!