years-experience access-alumni-network airfare airport-pick-up assistance-with-application-process community-service-placement continuous-support cultural-trips domestic-transport emergency-support field-trips global-competence-certificate grade-transcripts host-family-placement housing individual-contact-person internship-placement language-instruction meals medical-insurance orientations-during-your-time-abroad other pre-departure-orientation product-materials re-entry-orientation school-dipolma school-materials school-placement school-transport school-uniform stipend teaching-materials vaccinations visa-and-passport-fees visa-application-assistance world-wide-presence

Er du interessert i Vikingtiden? På Island finnes flere nasjonal- og sagamuseer hvor du kan lære om Islands (og dermed også Norges) historie. Du vil oppleve dramatiske landskap med vulkaner, geysirer og varme kilder, og kanskje besøke nasjonalparkene Vatnajökull og Snæfellsjökull. Hoveddelen av befolkningen bor i hovedstaden Reykjavik, en moderne by med kafeer, restauranter og utesteder.

På utveksling med AFS bor du hos en vertsfamilie og går på en lokal skole. Slik får du mulighet til å bli kjent med kulturen fra innsiden, og lærer hvordan mennesker på Island tenker, handler og lever. Les mer nederst på siden.

Endringer i avreise- og hjemreisedatoer samt betingelser kan forekomme. Du vil få oppdatert informasjon i løpet av søknadsprosessen. 

Greit å vite

  • Du må være mellom 15 år 8 måneder og 18 år 6 måneder når programmet starter.
  • Du trenger ikke kunne islandsk for å søke deg til Island, men vi oppfordrer deg til å lære deg litt før du reiser.
  • Utvekslingselever kan bli plassert i alle regionene i landet.
  • De fleste bor hos familier som tilhører middelklassen.
  • Røykere aksepteres ikke.
  • Det er vanskelig å finne vertsfamilier til vegetarinere og veganere, i tillegg til andre med sterke diettrestriksjoner.
  • Det er vanlig med husdyr på Island.
  • Generelle krav til godkjenning av søkere finner du her.
  • AFS Norge tar forbehold om endringer.

Les mer om Island

Vertsfamilie og samfunn

Enten du bor i hovedstaden Reykjavik eller på landsbygda, vil du være del av et kystsamfunn. Noen vertsfamilier bor et godt stykke fra sentrum, så du kan måtte reise et stykke for å komme deg på skolen eller møte venner.

Skole

Videregående skole har undervisning mandag til fredag (8 – 15). Islandsk, dansk og engelsk er alle obligatoriske språkfag, i tillegg til et ekstra fremmedspråk. Relasjonen mellom lærere og elever er som regel uformelt og vennskaplig,  og skolene ønsker en kreativ og støttende atmosfære. I tillegg til fag kan du bli med i mange fritidsaktiviteter gjennom skolen, som foto, film, radio og kor, eller aktiviteter som friluftsliv og matlaging.

A photo posted by AFS Iceland (@afsiceland) on Aug 20, 2016 at 12:21pm PDT

Språk

Islandsk er språket på Island. Engelsk, tysk, samt andre nordiske språk som dansk er utbredt. Å ha et grunnleggende nivå i engelsk vil være nyttig. AFS vil hjelpe deg å finne språkkurs for de første månedene, og gi deg materiell så du kan jobbe med språket før utvekslingsåret begynner.

Mat

Middag er det viktigste måltidet i løpet av dagen, når hele familien er sammen. Islendingene spiser mye sjømat, lam, ost og skyr, den lokale versjonen av yoghurt. Kokte poteter hører med til de fleste middager. Takket være Islands mange drivhus, er et stort utvalg av frisk frukt og grønnsaker også tilgjengelig.

A photo posted by Lily (@__lilinka__) on Sep 17, 2015 at 1:29am PDT