Idrett

GER - Julius

Alder: 17 år

Interesser: Tennis, sang og skigåing

Kort om: Julius er en snill, hjelpsom og humoristisk gutt. Han liker å være aktiv og han har en temmelig full timeplan. Han spiller aktivt tennis to ganger i uken. I tillegg tar han sangklasser en gang i uken. Av aktiviteter som ikke er organisert liker han å spille fotball og dataspill med vennene sine, eller gå på ski. De siste årene har han ikke fått stått så mye på ski som han skulle ønske og han håper at utvekslingsåret i Norge kanskje vi snu på dette. Julius bor i en liten tysk by sammen med moren og stefaren sin. Helt siden bestemoren fortalt Julius at hans forfedre kom fra Norge har han drømt om å reise hit. Han ønsket å se den vakre naturen vår og i fjor sommer fikk han en liten smakebit på en to ukers ferietur langs norske fjorder.

Kunst, håndarbeid og lesing

ITA - Gaia
Alder: 16 år

Interesser: Høre på musikk, være med venner, lese og se film.

Kort om: Gaia er en sprudlende, utadvendt og positiv jente fra en by i Sør-Italia. Hvor hun bor med foreldrene og sine tre eldre søstre. Foreldrene beskriver Gaia som en selvstendig, positiv jente som ikke er redd for nye utfordringer. Når Gaia ikke jobber med skolearbeidet, tilbringer hun gjerne tid med vennene sine, eller familien. Med vennene pleier hun gjerne å gå på shopping, henge hos venner, lytte til musikk eller å gå på kino. Hun er veldig glad i å lytte til musikk, og hører hovedsakelig på rock og alternativ musikk for tiden. I tillegg til interessen for musikk er Gaia veldig glad i å lage mat, og hun håper hun får muligheten til å tilberede noen italienske retter for vertsfamilien sin i Norge. Gaia ønsker å reise på utveksling fordi hun er nysgjerrig på verden, på å bli kjent med en ny kultur, og på å bli kjent med nye mennesker. Hun ser fram til å utfordre seg selv og å gå utenfor komfortsonen sin for å vokse og å se seg selv og verden på nye måter.

Musikk, dans og drama

ITA - Elena
Alder: 17 år

Interesser: Teater, lese, jogge og matlaging.

Kort om: Elena er ei aktiv, reflektert og skoleglad jente. Venner og familie beskriver henne som moden, bevisst og kjærlig. Elena kan være noe sjenert når man først møter henne, men når man blir kjent med henne så åpner hun seg opp mer og mer. Elena holder kalenderen full med skole, venner og fritidsinteresser, og hennes store lidenskap er teater og litteratur. Elena er med i en teatergruppe to dager i uken og lærer bort teater i en barnehage en dag i uken. Elena deler interessen for teater med sine nærmeste venner som hun har et åpent og nært forhold til. Når Elena ikke driver med teater eller er med vennene sine liker hun å drømme seg bort i en god bok, tegne eller å bake noe godt. Elena kommer fra en storby i Italia, hvor hun bor med sine foreldre, sin yngre søster og familiens tre katter. Elena håper å få komme til et litt mindre sted enn hjembyen, men er åpen for det meste. Mest av alt ønsker hun å få observere en ny kultur og mennesker på nært holdt. Elena ønsker å vokse opp til å bli ei fordomsfri, sterk og uavhengig kvinne, og hun tror et år på utveksling vil hjelpe henne i den retningen.

Speiding og friluftsliv

Alder: 17 år

Interesser: speider, svømming, sang, musikk og teater

Kort om: Bendetta er ei ekstrovert og selvstendig jente fra Sicilia.  På fritiden er hun flink til å holde seg i aktivitet. Hun fyller dagene med speiding, svømming, teater, musikk og sang.  Selv om hun er en travel jente forstår hun viktigheten av ikke å bortprioritere skolen. Hun jobber hardt med lekser og får jevnt over gode karakterer. På skolen er hun mest interessert i vitenskapsfag og leker med tanken om å bli lege når hun blir eldre. Hun håper å kunne vokse på utvekslingsopplevelsen og få en økt forståelse for verden utenfor Italia. Hun håper å få mange nye venner, ha det gøy og ikke minst lære om vår kultur og vårt språk.

FIN - Roosa

Alder: Snart 17

Interesser: Ski, friluftsliv, kunstløp, friidrett (høydehopp og løping), lese

Kort om: Roosa er en godhjertet og moden tenåringsjente. Hun kommer fra en stor familie, og er eldst i en søskenflokk på fire. En av grunnene til at hun reiser på utveksling fra Finland til Norge er at hun elsker vinter og snø. Hun er veldig glad i å gå på ski, og håper å få gjort masse av dette i Norge også. Hun har tidligere vært aktiv innen kunstløp, og hun hevdet seg på nasjonalt nivå. Nå har hun sluttet å konkurrere, men hun har ikke lagt skøytene helt på hylla av den grunn, og står gjerne på skøyter sammen med venner. Roosa har også vært aktiv innen friidretten. Høydehopp og løping er grenene hun har praktisert hyppigst. Etter mange år med trening har hun nå besluttet å ta en pause grunnet mangel på motivasjon. Kanskje hun finner den igjen i Norge? Roosa håper utvekslingsopplevelsen vil hjelpe henne å vokse som person. Hun håper hun får venner for livet, og at hun får stått masse på ski, kanskje til og med få sett et skirenn.