Idrett

JPN - Mio.jpg

Alder: 16 år

Interesser: Friidrett, matlaging, frivillig arbeid, venner

Kort om: Mio er en positiv og sosial jente som aller helst tilbringer tid sammen med vennene sine. Hun har mange av dem og de betyr mye for henne. Mio har lange dager på skolen og etter at undervisningen er over engasjerer hun seg i skolens friidrettsklubb. Hun trener med dem nesten alle ukedager. For litt siden deltok hun i et løp med klubben (400m x 4). Gjennom skolen engasjerer hun seg også i frivillig arbeid. På hjemmebane trives Mio ved grytene. Hun synes det er gøy å kokkelere spennende retter for familien. Hun liker også å leke med familiens hund. Nå gleder Mio seg til å reise på utveksling til Norge. Hun har så smått begynt å øve litt på norsk, og håper å kunne si noen nyttige fraser når hun kommer i august. Familien til Mio har vært vertsfamilie seg fire ganger, så hun har litt kjennskap til hva hun går til.

Kunst, håndarbeid og lesing

SVK - Katarina

Alder: Snart 18 år

Interesser: Piano, foto, tur, språk

Kort om: Katarina blir av venner og familie kalt Katie. Katie er fra en liten slovakisk by. Hun blir beskrevet som ansvarlig, hardtarbeidende, morsom og kreativ. Hun foretrekker å ha noen nære venner fremfor mange bekjentskaper. Hun kan være litt sjenert i starten, men åpner seg opp når hun blir kjent med folk. Katie er en kreativ jente og hun liker aktiviteter hvor hun får brukt sine kreative sider. Spesielt piano er en lidenskap og hun har spilt i 10 år. Utover dette liker hun å ta bilder, filme og skrive tekster. Sammen med venner liker hun å gå på tur og snakke om løst og fast. Familien tilbringer mye tid utendørs, enten i skogen eller fjellet. Katie gleder seg masse til å komme til Norge. Hun begynte å lære seg litt norsk for noen år siden grunnet en fasinasjon for landet. Hun håper utvekslingen vil by på mange fine menneskemøter og nye kulturelle opplevelser.

Musikk, dans og drama

NED - Tygo

Alder: 16 år

Interesser: Spiller trommer og marimba, speider, turn, sykling

Kort om: Tygo er en høyreist gutt med et stort hjerte. Han setter ærlighet høyt, og han gjennomfører alltid ting han har lovet. Han lar seg også lett begeistre, og liker å utfordre seg selv. Tygo er glad i musikk, og spiller trommer i et orkester. I tillegg er han en aktiv speider og elsker utendørslivet. Han har nå meldt seg inn i en ledergruppe for å lære å organisere turer og samlinger for andre. Tygo tar seg også gjerne en sykkeltur. Tygo ønsker å dra på utveksling for å oppleve andre steder enn hjemkommunen i Nederland. I tillegg har han ikke noe klar kurs for livet videre, og han håper å få nye impulser og inspirasjon i løpet av utvekslingsåret. Norsk natur har en forlokkende effekt på ham, og han håper at hans nederlandske bakgrunn vil gjøre det lett å tilpasse seg en norsk familiekultur.

Speiding og friluftsliv

FIN - Roosa

Alder: Snart 17

Interesser: Ski, friluftsliv, kunstløp, friidrett (høydehopp og løping), lese

Kort om: Roosa er en godhjertet og moden tenåringsjente. Hun kommer fra en stor familie, og er eldst i en søskenflokk på fire. En av grunnene til at hun reiser på utveksling fra Finland til Norge er at hun elsker vinter og snø. Hun er veldig glad i å gå på ski, og håper å få gjort masse av dette i Norge også. Hun har tidligere vært aktiv innen kunstløp, og hun hevdet seg på nasjonalt nivå. Nå har hun sluttet å konkurrere, men hun har ikke lagt skøytene helt på hylla av den grunn, og står gjerne på skøyter sammen med venner. Roosa har også vært aktiv innen friidretten. Høydehopp og løping er grenene hun har praktisert hyppigst. Etter mange år med trening har hun nå besluttet å ta en pause grunnet mangel på motivasjon. Kanskje hun finner den igjen i Norge? Roosa håper utvekslingsopplevelsen vil hjelpe henne å vokse som person. Hun håper hun får venner for livet, og at hun får stått masse på ski, kanskje til og med få sett et skirenn.