Til sammen kommer rundt 135 ungdommer fra hele verden til Norge i august. Sidene oppdateres fortløpende, etter hvert som vi mottar nye søknader. Hvem får dele deres hverdag for et år?

Asia

Indonesia

Alder: 17 år

Interesser: Basketball, speiding, friluftsliv, dykking og elevråd

Kort om: Ruben kommer fra en millionby i Indonesia. Han er en sosial type og folk som har møtt han sitter gjerne igjen med inntrykket av at han er pratsom og humørfylt. Ruben liker å dele opplevelser og tankene sine med andre. Familiemedlemmene beskriver Ruben som en aktiv person. Han deltar i mange ulike aktiviteter, han er hardtarbeidende og målrettet. Ruben trives godt på skolen både faglig og sosial. Han deltar på skolen basketballag, og sammen trener de tre ganger i uken, pluss kamper. Ruben er glad i friluftsliv og han er med i en speidergruppe. Han liker å dra på utflukter med gruppa til nye og spennende steder. Ruben har ikke bare en fasinasjon for fjell og mark, men også for havet. Han drømmer om å bli marinbiolog og han har tatt dykkersertifikatet for å kunne tilbringe tid også under havoverflaten. Ruben har også lederskapsevner. Han var tidligere kaptein for basket laget og nå så sitter han som leder for elevrådet. Selv om det er mye arbeid føler han at han vokser på ansvaret.

Japan

Yuna
Alder: 16,5 år

Interesser: Matlaging, se film og være sammen med venner, lett skigåing

Kort om: Yuna er en positiv og vennlig jente fra et lite sted like utenfor en storby i Japan. Hun har et nært forhold til familien sin. De hjelper hverandre og respekterer hverandre. Familien liker å se film sammen og i helgene drar de ut for å spise. Yuna jobber hardt på skolen, men har valgt å fokusere ekstra på enkelte utvalgte fag. Læreren beskriver henne som humørfylt elev som tar skolearbeidet seriøst. På fritiden er hun med i en matlagingskubb hvor de blant annet lager søtsaker. Hun liker også bare å henge sammen med vennene sine, se film eller shoppe. Tidligere har hun drevet med svømming og bordtennis. Som person er hun veldig pratsom, og av og til prater hun så mye at det oppstår misforståelser. Da pleier hun å reflektere over hva hun har sagt og oppklare situasjonen. Yuna har tidligere deltatt på et kort utvekslingsprogram til New Zealand i regi av skolen sin, og bodde der i en vertsfamilie med små barn. Hun er fleksibel og glad i barn.

Kina

yuhan
Alder: 16,5 år

Interesser: Rolige spaserturer, svømming, se film og lytte til musikk

Kort om: Yuhan er en snill og pliktoppfyllende jente som kommer fra en liten landsby i kinesisk målestokk, vel på størrelse med Bergen i folketall. Nærmeste storby ligger fem mil unna, og er ti ganger større. Av personer som står henne nær beskrives hun som en utmerket elev, som ikke har noe i mot å hjelpe andre med f.eks skolearbeidet. Hun har gode karakterer, og er blant de fem beste i sin klasse når det kommer til skoleresultater. Yuhan beskrives som en ganske stille og tålmodig jente, en god lytter som ikke er en utpreget ledertype, men som heller blir med på gruppeaktiviteter som initieres av andre. Yuhan er glad i å lage mat, liker å svømme, gå på spaserturer med andre, og å se på filmer. Hun er også musikalsk og kunstnerisk, liker å lese bøker og å danse.

Thailand

THA - FAUNG
Alder: 18 år

Interesser: spille piano, fruktutskjæring, matlaging og lesing

Kort om: Faung kommer fra det sydlige Thailand, hvor hun bor sammen med foreldrene sine og en to år yngre bror, samt bestefaren og to tanter. Faung beskrives som glad i å prate med andre, entusiastisk og nysgjerrig, og hun er vant med å hjelpe til hjemme i huset. Familien tilbringer mye tid sammen, og går gjerne ut og spiser, tar en tur på kino eller går i tempelet sammen. De er også glade i å reise og besøke slektninger i andre deler av Thailand. Faung trives godt på skolen, og engelsk er favorittfaget hennes. I fremtiden har hun lyst å studere juss, og hun tror erfaringene hun gjør seg i Norge vil være veldig nyttige som advokat. Når hun er hjemme er Faung veldig glad i å lage mat, og hun har utmerket seg veldig positivt i matlagingskonkurranser. Hun spiller også piano, og er glad i å lese og høre på musikk. Hun gleder seg veldig til å bli bedre kjent med Norge, og har allerede begynt å lære seg noen norske ord og fraser. Når hun kommer til Norge, gleder Faung seg til å servere thaimat og dele av sin kultur med vertsfamilien og dem hun møter her i landet.

Europa

Finland

FIN - Roosa

Alder: Snart 17

Interesser: Ski, friluftsliv, kunstløp, friidrett (høydehopp og løping), lese

Kort om: Roosa er en godhjertet og moden tenåringsjente. Hun kommer fra en stor familie, og er eldst i en søskenflokk på fire. En av grunnene til at hun reiser på utveksling fra Finland til Norge er at hun elsker vinter og snø. Hun er veldig glad i å gå på ski, og håper å få gjort masse av dette i Norge også. Hun har tidligere vært aktiv innen kunstløp, og hun hevdet seg på nasjonalt nivå. Nå har hun sluttet å konkurrere, men hun har ikke lagt skøytene helt på hylla av den grunn, og står gjerne på skøyter sammen med venner. Roosa har også vært aktiv innen friidretten. Høydehopp og løping er grenene hun har praktisert hyppigst. Etter mange år med trening har hun nå besluttet å ta en pause grunnet mangel på motivasjon. Kanskje hun finner den igjen i Norge? Roosa håper utvekslingsopplevelsen vil hjelpe henne å vokse som person. Hun håper hun får venner for livet, og at hun får stått masse på ski, kanskje til og med få sett et skirenn.

Flamsk Belgia

BFL - June
Alder: 18 år

Interesser: Friluftsliv, naturvernorganisasjon, folkedans og språk

Kort om: June er en engasjert og humørfylt jente. Hun kommer fra en sammensveiset familie og hun har tre søsken. Familien bodde i Portugal i 13 år, men de flyttet til Belgia for noen år siden. June har dermed erfaring med å måtte tilpasse seg nye miljøer og en ny kultur. June har en stor kjærlighet for naturen.  Når hun går på turer slapper hun av og roer seg ned. Hun er aktiv i en naturvernorganisasjon og kjemper for at folk skal verne om naturmangfoldet. June er også musikalsk og hun liker å synge og danse. I Belgia er hun med i en folkedansgruppe. Nå ønsker hun å dra til Norge for å lære språket og komme seg ut av komfortsonen sin. Som person er hun veldig selvstendig og hun er vant med ansvar hjemmefra.

Frankrike

Alder: 16 år

Interesser: Volleyball, badminton, synge, lese og foto

Kort om: Hanna kommer fra en liten by sør i Frankrike. Byen er kjent for aprikoser og hver sommer jobber hun med aprikosplukking sammen med mange andre ungdommer. Atmosfæren er gjerne fantastisk, hun får mange nye venner og tjener litt penger samtidig. Ellers i året er hun opptatt med mange andre morsomme fritidsaktiviteter. Hun spiller både volleyball og badminton. Hun blir drevet av disse sportene hovedsakelig på grunn av den sosiale biten. Hun er veldig glad i å tilbringe tid med venner, enten på idrettsbanen eller i byen. Vennene liker å dra på kino, prate, lese eller dra på konserter. Hun har også et kamera som hun er veldig glad i å forevige minner med.

Italia

Riccardo L
Alder: 17 år

Interesser: Skate, padle kano, svømme og ta bilder.

Kort om: Riccardo er en utadvendt, sosial og høflig gutt som bor sammen med foreldrene sine og to hunder utenfor en storby i Nord-Italia. Familien liker å tilbringe tid sammen, og samles til middag hver dag. I helger og på fritiden liker de å gå på kino sammen, eller reise på sightseeingturer i regionen. På sommeren reiser familien gjerne til sommerhuset ved kysten, hvor Riccardo trives veldig godt.  Riccardo trives godt på skolen, og for et par år siden var han på en toukers studietur til England. Det ga veldig mersmak å møte andre ungdommer fra rundt om i verden, og han gleder seg nå til å bli en ekte verdensborger gjennom året sitt i Norge. Favorittfagene til Riccardo er humanistiske fag, og han lurer på om han kanskje har lyst å bli journalist i fremtiden. På fritiden liker han godt å skate, reise, fotografere og henge med vennene sine.

Nederland

NED - Maeike
Alder: 17 år

Interesser: Spiller volleyball og liker å lese. Glad i språk.

Kort om: Maeike er en skoleflink og aktiv jente fra Nederland. Hun går på høyeste nivå av videregående skole og en del tid går derfor med til skolearbeid. Hun får imidlertid tid til å delta på volleyball treninger og kamper tre ganger i uken. Hun trives godt med denne lagsporten. Når hun var yngre pleide hun å ha noen få nære venner, men i det siste har hun kommet i kontakt med mange nye mennesker. Det å være del av et volleyball-team har blant annet vært med på å introdusere henne for en ny gruppe venner. Hun liker å dra på kino med vennene sine og å snakke om musikk. Hun kan snakke med vennene sine i timevis, men andre ganger liker hun å ha litt alenetid. Maeike har reist en del med familien og har blant annet vært i Norge et par ganger om vinteren for å gå på ski. Hun er fasinert av norsk kultur og særlig det norske språket. Hun har derfor bruk litt tid på å lære seg norsk og har blant annet fått med seg tv-serien Skam.

Polen

Alder: 18år

Interesser: klatring, svømming, trening, squash, biljard og slak line

Kort om: Filip er en utadvendt og positiv gutt fra det sørlige Polen. Han bor sammen med foreldrene, og har to eldre søstre som har flyttet hjemmefra. Filip er veldig glad i å tilbringe tid med vennene sine. Han beskriver seg selv som smart og morsom, og han liker å le. Filip liker å holde seg i aktivitet, og han elsker å reise. Han har reist mye med familien, og har også bodd i Sveits i et halvt år. På fritiden er Filip med venner, og han veksler mellom ulike hobbyer, som innendørs klatring, svømming, trening på treningssenter og squash. Med vennene sine spiller han gjerne frisbee i parken, øver på slak line, eller går på kino. Filip ser fram til et utvekslingsår i Norge, å lære seg norsk og til å bli del av en norsk familie. Han ønsker å reise på utveksling for å utfordre seg selv og å bli kjent med nye mennesker og en ny kultur.

Tyrkia

Person_16-03975_thumbnail
Alder: 18 år

Interesser: Fotball, basketball, kino og cafè med venner

Kort om: Sadettin Mert er en sosial og høflig gutt som kommer fra en by sør i Tyrkia, hvor han bor sammen med foreldrene sine. Han foretrekker å bruke mellomnavnet sitt, og de fleste vennene hans kaller ham derfor bare Mert. Familien er veldig viktig for Mert, og han liker godt å tilbringe tid sammen med dem i familiens feriehus, hvor de også dyrker pistasjnøtter, oliven, druer og epler. Han trives godt på skolen, og han jobber veldig hardt for å få gode resultater, ettersom han ønsker en god utdannelse og jobb i fremtiden, gjerne innenfor medisin. På fritiden er Mert gjerne med vennene sine, og de er blant annet glad i å gå på café og kino sammen. Han er også glad i fotball og basketball, og liker både å spille selv og å se kamper. Svogeren til Mert var AFSer i USA for en del år siden, og Mert er veldig glad for at det nå er hans tur til å få opplever en ukjent kultur fra innsiden.

Tyskland

GER - Jorik
Alder: Snart 17 år

Interesser: Spille tennis og gitar, liker å buldre

Kort om: Jorik er en snill og åpenhjertig gutt fra nordtyskland. Han er rolig, tilpasningsdyktig og han liker å tilbringe tid på skolen, med familien, med ungdomsgruppen sin og i tennisklubben. Han er flink til å organisere de ulike aktivitetene og avtalene han har i hverdagen.  Han spiller tennis en gang i uken med en klubb, han liker også å dra i klatrehallen og buldre sammen med vennene sine. I tillegg synes han det er gøy å spille gitar. Jorik er personlig kristen og ungdomsmiljøet i kirken er en viktig del av nettverket hans.  I fjor var Jorik på sommercamp i Norge sammen med en gruppe ungdommer fra kirken. Siden han kom tilbake til Tyskland har han drømt om å dra tilbake til Norge. Han likte naturlandskapet godt, og han har lyst til å bli kjent med norsk kultur fra innsiden. Han gleder seg til å tilbringe tid med vertsfamilien, kanskje dra på noen gåturer i skog og mark eller spille brettspill sammen. Jorik ser også frem til å lære norsk og om dere er interessert vil han gjerne lære bort litt tysk også.

Ungarn

Alder: 17 år

Interesser: treningssenter, ski/snowboard, lese, tv-spill

Kort om: Tamas er en energisk og åpensinnet gutt. Blant vennene blir han kalt «Smiley» grunnet hans gode humør. Han får lett nye venner og liker å tilbringe tid sammen med andre. Tamas bor sammen med moren sin i en leilighet i storbyen. Tamas har startet en airbnb-utleie for å spe på inntekten. Det har vært en del arbeid knyttet til dette, men han føler han har vokst på ansvaret. Tamas sier sjelden nei til aktivitet med venner. Han trener på treningssenter 3-5 ganger i uka. Tidligere har han drevet med mer organiserte aktiviteter som rigning, ishockey og friidrett. Han har også hatt mulighet til å prøve seg på ski og snowboard, og likte dette godt. Nå ønsker Tamas å dra på utveksling til Norge. Han synes det virker spennende å bli satt ovenfor en helt fremmed situasjon, og vise for seg selv at han kan takle dette. Han gleder seg til å lære et nytt språk og håper han knytter vennskapsbånd som varer livet ut.

Latin-Amerika

Brasil

Alder: 17,5 år

Interesser: Musikk, gitar, sang, politisk engasjert.

Kort om: Giovanni er en moden og politisk interessert gutt som bryr seg mye om de han har rundt seg. Han står opp for det han mener, men vil også innrømme når han tar feil. Han bor i en storby sør i Brasil sammen med moren sin. Foreldrene er skilt. Likevel treffer han faren sin daglig. Besteforeldrene på morssiden bor i nabohuset til Giovanni og moren. Han er ofte på besøk hos dem og hjelper til med praktiske gjøremål. Giovanni går nå siste året på videregående skole. Han er en gjennomsnittlig elev. I to år har han hatt engelsk på skolen.  Hans største interesse er musikk. Han spiller både akustisk- og elgitar. En måte for ham å slappe av på er ved å lære seg nye sanger på gitar. Det er flere grunner til at han ønsker å reise på utveksling og spesielt til Norge. Det ene er at han har forfedre fra Norge. Det gjør at han har lyst til å lære norsk. En annen inspirasjonskilde er bestefaren, som da han var på Giovannis alder reiste rundt i verden og ble kjent med mange land og kulturer.

Paraguay

Alder: 17 år

Interesser: Teater og PC-spill. Drev tidligere med fotball og tae-kwon-do

Kort om: Franco er en sosial og omgjengelig gutt, som opprinnelig er fra Argentina, men nå bor i Paraguay sammen med foreldrene og lillesøsteren. Familien flyttet fra Buenos Aires til en liten by i Paraguay for et drøyt år siden, og Franco har allerede funnet seg godt til rette og fått mange gode venner. Vennene hans beskriver ham som en veldig morsom gutt, som er til å stole på, og som man alltid har det bra sammen med. Franco tar skolen på alvor, og jobber godt med skolearbeidet. Han har utmerkede karakterer, og liker særlig godt kjemi, engelsk og historie. Språk interesserer ham veldig, og han har allerede begynt å lære seg norsk! I fremtiden tenker han på kanskje å bli oversetter. Franco har mange interesser, og har blant annet drevet aktivt med tae-kwon-do og fotball. Han er imidlertid også gjerne hjemme en ettermiddag, og liker godt å lese og spille dataspill. Franco har aldri sett snø, og han forteller at det å få oppleve en norsk vinter er en av hovedgrunnene til at han søkte seg til Norge. Blir det sammen med dere han opplever det første snødrysset?

Oseania og Nord Amerika

Canada

Person_16-02610_thumbnail
Alder: Nesten 17 år

Interesser: Fjellsykling, langrenn og skiskyting

Kort om: Kieran er en idrettsgutt som bor med foreldrene sine og to søstre i en liten by i Rocky Mountains. Han er særlig glad i å drive med terrengsykling og langrenn, og denne vinteren begynte han også med skiskyting. Utover selv å drive med idrett, er han også trener for yngre barn. Familien til Kieran har bodd utenlands to ganger, deriblant et helt skoleår i Frankrike for fire år siden, så han er godt forberedt på året i Norge. Kieran jobber godt med skolearbeid, og har veldig gode karakterer. Læreren hans forteller at han er en perfekt kandidat for utveksling, og beskriver ham som snill, fornuftig og hardtarbeidende. I tillegg til skolen og idrett, har Kieran også to jobber, i en sportsforretning og på en lokal restaurant. Han synes det er artig å bli kjent med nye mennesker, noe han også gjør gjennom jobbene. Etter at Kieran og familien bodde et skoleår i Frankrike, har Kieran hatt veldig lyst å reise på utveksling for å utvide sin interkulturelle forståelse og å lære et nytt språk, og han ser veldig frem til å komme til Norge.