Til sammen kommer rundt 135 ungdommer fra hele verden til Norge i august. Sidene oppdateres fortløpende, etter hvert som vi mottar nye søknader. Hvem får dele deres hverdag for et år?

Asia

Indonesia

Alder: 17 år

Interesser: Basketball, speiding, friluftsliv, dykking og elevråd

Kort om: Ruben kommer fra en millionby i Indonesia. Han er en sosial type og folk som har møtt han sitter gjerne igjen med inntrykket av at han er pratsom og humørfylt. Ruben liker å dele opplevelser og tankene sine med andre. Familiemedlemmene beskriver Ruben som en aktiv person. Han deltar i mange ulike aktiviteter, han er hardtarbeidende og målrettet. Ruben trives godt på skolen både faglig og sosial. Han deltar på skolen basketballag, og sammen trener de tre ganger i uken, pluss kamper. Ruben er glad i friluftsliv og han er med i en speidergruppe. Han liker å dra på utflukter med gruppa til nye og spennende steder. Ruben har ikke bare en fasinasjon for fjell og mark, men også for havet. Han drømmer om å bli marinbiolog og han har tatt dykkersertifikatet for å kunne tilbringe tid også under havoverflaten. Ruben har også lederskapsevner. Han var tidligere kaptein for basket laget og nå så sitter han som leder for elevrådet. Selv om det er mye arbeid føler han at han vokser på ansvaret.

Japan

JPN - Mio.jpg

Alder: 16 år

Interesser: Friidrett, matlaging, frivillig arbeid, venner

Kort om: Mio er en positiv og sosial jente som aller helst tilbringer tid sammen med vennene sine. Hun har mange av dem og de betyr mye for henne. Mio har lange dager på skolen og etter at undervisningen er over engasjerer hun seg i skolens friidrettsklubb. Hun trener med dem nesten alle ukedager. For litt siden deltok hun i et løp med klubben (400m x 4). Gjennom skolen engasjerer hun seg også i frivillig arbeid. På hjemmebane trives Mio ved grytene. Hun synes det er gøy å kokkelere spennende retter for familien. Hun liker også å leke med familiens hund. Nå gleder Mio seg til å reise på utveksling til Norge. Hun har så smått begynt å øve litt på norsk, og håper å kunne si noen nyttige fraser når hun kommer i august. Familien til Mio har vært vertsfamilie seg fire ganger, så hun har litt kjennskap til hva hun går til.

Thailand

THA - FAUNG
Alder: 18 år

Interesser: spille piano, fruktutskjæring, matlaging og lesing

Kort om: Faung kommer fra det sydlige Thailand, hvor hun bor sammen med foreldrene sine og en to år yngre bror, samt bestefaren og to tanter. Faung beskrives som glad i å prate med andre, entusiastisk og nysgjerrig, og hun er vant med å hjelpe til hjemme i huset. Familien tilbringer mye tid sammen, og går gjerne ut og spiser, tar en tur på kino eller går i tempelet sammen. De er også glade i å reise og besøke slektninger i andre deler av Thailand. Faung trives godt på skolen, og engelsk er favorittfaget hennes. I fremtiden har hun lyst å studere juss, og hun tror erfaringene hun gjør seg i Norge vil være veldig nyttige som advokat. Når hun er hjemme er Faung veldig glad i å lage mat, og hun har utmerket seg veldig positivt i matlagingskonkurranser. Hun spiller også piano, og er glad i å lese og høre på musikk. Hun gleder seg veldig til å bli bedre kjent med Norge, og har allerede begynt å lære seg noen norske ord og fraser. Når hun kommer til Norge, gleder Faung seg til å servere thaimat og dele av sin kultur med vertsfamilien og dem hun møter her i landet.

Europa

Finland

FIN - Roosa

Alder: Snart 17

Interesser: Ski, friluftsliv, kunstløp, friidrett (høydehopp og løping), lese

Kort om: Roosa er en godhjertet og moden tenåringsjente. Hun kommer fra en stor familie, og er eldst i en søskenflokk på fire. En av grunnene til at hun reiser på utveksling fra Finland til Norge er at hun elsker vinter og snø. Hun er veldig glad i å gå på ski, og håper å få gjort masse av dette i Norge også. Hun har tidligere vært aktiv innen kunstløp, og hun hevdet seg på nasjonalt nivå. Nå har hun sluttet å konkurrere, men hun har ikke lagt skøytene helt på hylla av den grunn, og står gjerne på skøyter sammen med venner. Roosa har også vært aktiv innen friidretten. Høydehopp og løping er grenene hun har praktisert hyppigst. Etter mange år med trening har hun nå besluttet å ta en pause grunnet mangel på motivasjon. Kanskje hun finner den igjen i Norge? Roosa håper utvekslingsopplevelsen vil hjelpe henne å vokse som person. Hun håper hun får venner for livet, og at hun får stått masse på ski, kanskje til og med få sett et skirenn.

Flamsk Belgia

BFL - June
Alder: 18 år

Interesser: Friluftsliv, naturvernorganisasjon, folkedans og språk

Kort om: June er en engasjert og humørfylt jente. Hun kommer fra en sammensveiset familie og hun har tre søsken. Familien bodde i Portugal i 13 år, men de flyttet til Belgia for noen år siden. June har dermed erfaring med å måtte tilpasse seg nye miljøer og en ny kultur. June har en stor kjærlighet for naturen.  Når hun går på turer slapper hun av og roer seg ned. Hun er aktiv i en naturvernorganisasjon og kjemper for at folk skal verne om naturmangfoldet. June er også musikalsk og hun liker å synge og danse. I Belgia er hun med i en folkedansgruppe. Nå ønsker hun å dra til Norge for å lære språket og komme seg ut av komfortsonen sin. Som person er hun veldig selvstendig og hun er vant med ansvar hjemmefra.

Italia

lara
Alder: 17 år

Interesser: Musikk (fløyte, piano og fiolin), skrive, politisk engasjement

Kort om: Lara er en ærlig, snill og morsom jente fra det nordvestlige Italia. Hun bor sammen med moren sin og en fem år eldre bror i en liten landsby. Foreldrene er skilt, og begge har nye kjærester, og Lara har et godt forhold til dem alle.  Musikk er Laras store lidenskap, og hun spiller både fløyte, fiolin og piano. Drømmen for fremtiden er så spille i et stort orkester, og kunne turnere verden rundt. En viktig kampsak for Lara er homofiles rettigheter, og hun er engasjert i flere menneskerettighets­organisasjoner.  Lara jobber hardt på skolen, og har gode karakterer. Hun er godt likt av medelever og lærere, og er klassens elevrådsrepresentant. Ellers liker hun å gå på tur, svømme, spille brettspill og tegne, så hun har alltid noe å finne på. Hun har drømt om å reise på utveksling med AFS siden hun var ti år, og nå er endelig tiden her!

Nederland

NED - Tygo

Alder: 16 år

Interesser: Spiller trommer og marimba, speider, turn, sykling

Kort om: Tygo er en høyreist gutt med et stort hjerte. Han setter ærlighet høyt, og han gjennomfører alltid ting han har lovet. Han lar seg også lett begeistre, og liker å utfordre seg selv. Tygo er glad i musikk, og spiller trommer i et orkester. I tillegg er han en aktiv speider og elsker utendørslivet. Han har nå meldt seg inn i en ledergruppe for å lære å organisere turer og samlinger for andre. Tygo tar seg også gjerne en sykkeltur. Tygo ønsker å dra på utveksling for å oppleve andre steder enn hjemkommunen i Nederland. I tillegg har han ikke noe klar kurs for livet videre, og han håper å få nye impulser og inspirasjon i løpet av utvekslingsåret. Norsk natur har en forlokkende effekt på ham, og han håper at hans nederlandske bakgrunn vil gjøre det lett å tilpasse seg en norsk familiekultur.

Slovakia

SVK - Katarina

Alder: Snart 18 år

Interesser: Piano, foto, tur, språk

Kort om: Katarina blir av venner og familie kalt Katie. Katie er fra en liten slovakisk by. Hun blir beskrevet som ansvarlig, hardtarbeidende, morsom og kreativ. Hun foretrekker å ha noen nære venner fremfor mange bekjentskaper. Hun kan være litt sjenert i starten, men åpner seg opp når hun blir kjent med folk. Katie er en kreativ jente og hun liker aktiviteter hvor hun får brukt sine kreative sider. Spesielt piano er en lidenskap og hun har spilt i 10 år. Utover dette liker hun å ta bilder, filme og skrive tekster. Sammen med venner liker hun å gå på tur og snakke om løst og fast. Familien tilbringer mye tid utendørs, enten i skogen eller fjellet. Katie gleder seg masse til å komme til Norge. Hun begynte å lære seg litt norsk for noen år siden grunnet en fasinasjon for landet. Hun håper utvekslingen vil by på mange fine menneskemøter og nye kulturelle opplevelser.

Tyskland

GER - Sibell

Alder: 16 år

Interesser: Håndball, fotball, badminton, frisbee, friluftsliv.

Kort om: Venner og familie beskriver Sibell som en lystig, vennlig og aktiv person. Hun liker å oppleve nye ting og reise til nye steder. Fritiden liker hun å tilbringe sammen med familie og venner. Hun drar gjerne vennene sine med ut for å spille badminton eller frisbee. Sibell er veldig glad i lagsport og spiller både håndball og fotball aktivt. Hun trives godt med idrett og liker å ha en aktiv livsstil. Ferier tilbringer hun gjerne sammen med foreldrene på fjell- eller skogsturer. I løpet av utvekslingen håper Sibell å tilegne seg mange nye erfaringer. Hun ser frem til å lære det norske språket, og håper å kunne noen fraser allerede før hun står på Gardermoen. Hun er også åpen for å prøve nye aktiviteter som for eksempel ishockey.

Ungarn

Alder: 17 år

Interesser: treningssenter, ski/snowboard, lese, tv-spill

Kort om: Tamas er en energisk og åpensinnet gutt. Blant vennene blir han kalt «Smiley» grunnet hans gode humør. Han får lett nye venner og liker å tilbringe tid sammen med andre. Tamas bor sammen med moren sin i en leilighet i storbyen. Tamas har startet en airbnb-utleie for å spe på inntekten. Det har vært en del arbeid knyttet til dette, men han føler han har vokst på ansvaret. Tamas sier sjelden nei til aktivitet med venner. Han trener på treningssenter 3-5 ganger i uka. Tidligere har han drevet med mer organiserte aktiviteter som rigning, ishockey og friidrett. Han har også hatt mulighet til å prøve seg på ski og snowboard, og likte dette godt. Nå ønsker Tamas å dra på utveksling til Norge. Han synes det virker spennende å bli satt ovenfor en helt fremmed situasjon, og vise for seg selv at han kan takle dette. Han gleder seg til å lære et nytt språk og håper han knytter vennskapsbånd som varer livet ut.

Latin-Amerika

Chile

Person_15-08522_thumbnail (1)
Født: April 2000

Interesser: Volleyball, speider, male

Kort om: Florencia er en sosial og pratsom jente. Hun har mange venner med ulik personlighet og væremåte, men de støtter og aksepterer hverandre innad i vennegjengen. Florencia er trygg på seg selv og tør å være den hun er blant andre. Blant venner går hun under kallenavnet Flopi. Florencia har en travel hverdag med mange ulike aktiviteter hun tar del i. Hun har et sterkt miljøengasjement og er med i en speidergruppe. Hun liker å være ute i naturen, gå turer og snakke om miljøvern. Hun spiller også volleyball mange ganger i uken, både trenginger og kamper. Hun er med på skolens volleyballag og et idrettslag. Florencia har også en kunstnerisk side og hun har siden hun var 12 år deltatt på et malekurs i regi av skolen sin.  Kalenderen er med andre ord full, men hun liker å finne tid til å være sammen med venner og familie også. Nå ønsker hun å reise på utveksling for å utvide horisonten sin og møte nye mennesker.

Paraguay

Alder: 17 år

Interesser: Teater og PC-spill. Drev tidligere med fotball og tae-kwon-do

Kort om: Franco er en sosial og omgjengelig gutt, som opprinnelig er fra Argentina, men nå bor i Paraguay sammen med foreldrene og lillesøsteren. Familien flyttet fra Buenos Aires til en liten by i Paraguay for et drøyt år siden, og Franco har allerede funnet seg godt til rette og fått mange gode venner. Vennene hans beskriver ham som en veldig morsom gutt, som er til å stole på, og som man alltid har det bra sammen med. Franco tar skolen på alvor, og jobber godt med skolearbeidet. Han har utmerkede karakterer, og liker særlig godt kjemi, engelsk og historie. Språk interesserer ham veldig, og han har allerede begynt å lære seg norsk! I fremtiden tenker han på kanskje å bli oversetter. Franco har mange interesser, og har blant annet drevet aktivt med tae-kwon-do og fotball. Han er imidlertid også gjerne hjemme en ettermiddag, og liker godt å lese og spille dataspill. Franco har aldri sett snø, og han forteller at det å få oppleve en norsk vinter er en av hovedgrunnene til at han søkte seg til Norge. Blir det sammen med dere han opplever det første snødrysset?

Oseania

New Zealand

NZL - Jazmyn (Jaz)
Alder: 17 år

Interesser: Lese, bake og frivillig arbeid

Kort om: Jaz er en hyggelig jente fra New Zealand som tar skolearbeidet på alvor. Hun gjør det bra på skolen og hun er aktiv i timene. Hun kan være litt sjenert i starten, men hun er likevel flink til å si meningen sin om fag eller saker hun brenner for. Jaz liker å fordype seg i bøker. Gjerne skjønnlitterær bøker som krim og Sci-fi. Hun liker også å lage mat. Familien nyter godt av hennes interesse for å lage søtsaker som kaker og kjeks, men også velsmakende middagsmåltider. Jaz liker å gå på turer og da tar hun gjerne med seg kamera. Hun liker å forevige fine plasser hun kommer over på sin vei. Hun er også glad i å samle på postkort fra andres reiser. Jaz engasjerer seg også for andre mennesker og hun jobber som frivillig for en organisasjon som heter «Interact». Her er hun blant annet besøksvenn for eldre.